Eirik Stubø
Eirik Stubø Foto: Martina Holmberg / Sveriges Radio
Programtips P1

Fredag 2 september i Teaterprogrammet: Anneli Dufva möter Eirik Stubø

Kl. 19.03-19.30
Säsongspremiär för Teaterprogrammet! Först ut är Eirik Stubø, regissör och chef för Dramaten inför Bergmanfestivalen 25 augusti – 4 september. Eirik Stubø är född 1965 i Narvik i Norge, han är regissör och numera också chef för Dramaten i Stockholm.

Eirik läste bland annat filosofi på universitetet innan han utbildade sig till teaterregissör.

Tidigare har han varit chef även för norska Rogaland Teater och för Nationaltheatret i Oslo, samt en kort period för Stockholms Stadsteater, innan han 2014 kom till Dramaten.

Som regissör har han gjort mycket – han har satt upp Ibsen, flera pjäser av Norén, Tjechov, men även pjäser av Bernard-Marie Koltès, Hugo Claus och Thomas Bernhard.

Nu är han dubbelt aktuell, då höstsäsongen invigs med Bergmanfestivalen på Dramaten. Där kan man se två uppsättningar som han regisserat. Dels ett gästspel från det Norske Teatret Klaga månde Elektra av Eugene O'Neill och dels en Dramatenpremiär - en helt ny uppsättning av Den goda viljan av Ingmar Bergman.

Teaterprogrammet sänds fredagar kl. 19.03-19.30, repris måndagar kl. 21.03 i P1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".