Min spegel - De gamla. Berit Svensson. Tendens, 20160928. P1 Sveriges Radio.
Min spegel - De gamla. Berit Svensson. Foto: Mia Blomgren/Sveriges Radio
Programtips P1

Onsdag 5 oktober i Tendens: Min spegel – De gamla

kl. 11.04 - 11.30
– Jag brukar inte spegla mig, säger 95-årigen Berit, och jag har egentligen aldrig funderat så mycket på om jag var snygg eller inte. Men nog ser man att slutet närmar sig.

Jan Olof har odlat mustasch för att dölja sina tänder och han tycker att det är joxigt när folk tar bilder av sig själva med mobilen. 98-åriga Git får en chock när hon tittar sig i spegeln och ångrar att hon ställde upp på intervjun, för spegeln säger hon, den ljuger inte.

Evelina och Francesco kan inte sluta skratta när de ser sina gamla jag och Folke som är 92 blir glad när folk gissar att han är 70. Solveig som fyllt 90, fick komplimanger av sin man även på ålderns höst och är nöjd med vad hon ser.


Min spegel - De gamla. Berit Svensson. Foto: Mia Blomgren/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/1191/37e01258-ac28-41be-b9d8-49ddb43af863.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".