Barnradions bokpris 2016: Ester Mathiasson, Stella Bläsung, Sam Lindroth, Zojka Magnusson, César Cisse.
1 av 2
Barnradions bokpris 2016: Ester Mathiasson, Stella Bläsung, Sam Lindroth, Zojka Magnusson, César Cisse. Foto: Mattias Ahlm
Programtips P4

Söndag 16 oktober i Barnradion: Barnradions bokpris om "Bennys hemliga rapporter"

kl. 08.05-08:20
Vilken är årets bästa bok för 9-12-åringar? Fem femteklassare läser fem nominerade böcker, diskuterar och utser en vinnare som tar hem äran och prissumman på 50 000 kr. I dagens avsnitt diskuteras Bennys hemliga rapporter av Per Lange, Johan Bergström och Henrik Ahnborg.

Avsnitt 3 av 6: Ett samtal om en rolig bok om ett knivigt problem. För att rädda sin vän måste kompisgänget skramla ihop en halv miljon kronor på ett sommarlov.

- Jag älskar verkligen delen där de hyr ut en farmor, säger Ester Mathiasson, 12 år, och hela barnjuryn skrattar.

Idag diskuterar juryn den tredje boken av fem som nominerats till Barnradions bokpris. Boken Bennys hemliga Rapporter har inte bara en spännande historia att berätta, den är också full med tips på hur man ska få vuxna att gå med på att man ska få en skateboard, en hund eller godis mitt i veckan.

Programledare: Manuel Cubas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".