John Ajvide Lindqvist foto Mia Ajvide
John Ajvide Lindqvist. Foto: Mia Ajvide
Programtips P1

Måndag 24 oktober i Radionovellen: Mörkret varur hjärtat slår - nyskriven radionovell av John Ajvide Lindqvist

Kl. 11.35-12.00
Det korta formatet lämpar sig särskilt väl för skräck, menar Johan Ajvide Lindqvist som själv läser sin nyskrivna skräcknovell. Här ställs vi inför ett fenomen som uppenbarligen ägt rum men ingen riktigt vill kännas vid eftersom det trotsar allt vi vet.

Med succéromaner som bland andra Låt den rätte komma in, Människohamn, Himmelsstrand och Rörelsen - den andra platsen är John Ajvide Lindqvist för många Sveriges okrönte skräckkung, vår egen Stephen King. Hans senast utgivna verk är novellsamlingen Våran hud, vårat blod, våra ben.

I nyskrivna Radionovellen "Mörkret varur hjärtat slår" ställs lyssnarna inför ett fenomen som uppenbarligen ägt rum, men ingen riktigt vill kännas vid eftersom det trotsar allt vi vet. I novellen kallar författaren detta för ”himlafärder”, ett fenomen som åtskilliga människor blev vittnen till under en period i slutet av 60-talet, men som var så osannolikt att till och med de som såg hela händelseförloppen inte kunde tro på vad de såg.

Producent: Kerstin Wixe

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".