Miss Li, Rein och Erik Lundin uppträder på P3 Guld 2017. Foto: Sonny Boy Gustafsson, Saga Berlin och Elle Johnson. Kollage: Nina Kruse/Sveriges Radio
Miss Li, Rein och Erik Lundin uppträder på P3 Guld 2017. Foto: Sonny Boy Gustafsson, Saga Berlin och Elle Johnson. Kollage: Nina Kruse/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-11-11

Miss Li, Erik Lundin och Rein uppträder på P3 Guld 2017

Nu är det klart att Miss Li, Erik Lundin och Rein spelar live när P3 Guld-galan intar Partille arena den 21 januari 2017. Miss Li kommer att bjuda publiken på en premiärspelning av en rykande färsk låt från sitt kommande album. Elektropunkaren Rein kommer att leverera attityd av sällan skådat slag och Erik Lundin, som vann Årets hiphop/soul på galan tidigare i år, gör livedebut på P3 Guld.

Med singeln ”Bonfire”, som just nu går varm i P3, är Miss Li tillbaka i rampljuset med buller och bång. Den 21 januari 2017 intar hon P3 Guld-galan för andra gången, med en premiärspelning av en helt ny låt.

– Jag ser så otroligt mycket fram emot detta. Det är en låt jag burit med mig länge och jag kan knappt bärga mig tills jag äntligen får framföra den, säger Miss Li.

Erik Lundin kan se tillbaka på ett framgångsrikt år som rivstartade i januari med en P3 Guld-plakett för Årets hiphop/soul. Nu gör han sitt första framträdande på galan.

– Min del av vad som komma skall under P3 Guld är nåt ni inte sett sen Ebba Grön fyllde lokaler från Rågsved till Umeå. Det är ett hommage till när musik började handla om texter och leverans. Det kommer att bli mosh pit och passion, säger Erik Lundin.

Sedan elektropunkaren Joanna Reinikainen, mer känd som Rein, släppte singeln ”There is no authority but yourself” i början av 2016 har det snurrat på snabbt med P3-spelningar, turnerande och lovord från kritiker.

– Det här hade jag verkligen inte räknat med när det här året började, haha. Det är fortfarande en process för mig att smälta allt som hänt. Jag trodde min musik var alldeles för kompromisslös men uppenbarligen har det visat sig att många skriker efter ny musik som säger nåt. Jag är taggad att få stå på scenen i Partille arena i januari, säger Rein.

Om Miss Li
Lördag 21 januari 2017 intar Miss Li P3 Guld-galan för andra gången, hennes senaste framträdande på galan var 2010 med hitten ”Dancing the whole way home”. Och nu är det alltså dags igen, med en premiärspelning av en rykande färsk låt från hennes kommande album som släpps i mars. Miss Li slog igenom 2006 med sin sprudlande pianopop och har sedan dess släppt åtta album, gästat Lars Winnerbäck och Maia Hirasawa, uppträtt på Allsång på Skansen i SVT och medverkat i TV4:s Så mycket bättre.

Om Erik Lundin
Vinnaren av Årets hiphop/soul på P3 Guld 2016 gör sitt första P3 Guld-framträdande på galan 2017. Erik Lundin slog igenom i slutet av förra året med EP:n ”Suedi” och låten ”Annie Lööf” har spelats flitigt i P3. Nu är han P3-aktuell med singeln ”De ba blev så”. På Grammisgalan kammade Erik Lundin hem priser för Årets textförfattare och Årets hiphop/soul. Han är även nominerad till Musikförläggarnas pris i hela tre kategorier. Under 2016 har Erik Lundin turnerat, spelat live på bland annat P3 Älskar och i SVT:s Gomorron Sverige och hans framträdande på P3 Guld 2017 kommer att bli något utöver det vanliga.

Om Rein
Rein är en snabbt växande stjärna på elektropunk-himlen. Bara under det senaste året har hon hyllats av musikjournalisten Fredrik Strage, uppträtt på Musikguiden i P3 Session, P3 Älskar, ett flertal festivaler och blivit nominerad till Årets genombrott och Årets liveartist av tidningen Gaffa. Hennes låt ”I don´t get anything but shit from you” har snurrat mycket i P3 och den 21 januari levererar Rein attityd av sällan skådat slag på P3 Guld-galan.

Inom kort avslöjas fler uppträdande artister på P3 Guld 2017.

Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de nio prestigefyllda priserna presenteras på den årliga presskonferensen som äger rum den 28 november.

P3 Guld 2017 går av stapeln på Partille arena lördag 21 januari. Tina Mehrafzoon leder den guldiga musikfesten, som direktsänds i både P3 och SVT1.

Kvällen på Partille arena inleds redan vid 17.00 med en förfest i finaste P3 Guld-skrud med P3-profiler, quizz, dj:s, livemusik och allmän pepp inför kvällens stora gala.

Evenemanget P3 Guld 2017 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Partille arena och Göteborg & Co.

Biljetter
Biljetterna säljs via http://partillearena.se

Mer info
http://sverigesradio.se/p3guld

Pressbilder
 
Miss Li. Foto: Sonny Boy Gustafsson

Erik Lundin. Foto: Elle Johnson

Rein. Foto: Saga Berlin

 

För vidare information, vänligen kontakta:

Johannes Sundelin, pressansvarig P3 Guld
johannes@iles.se
070-219 83 73

Maria Edlund, pressansvarig P3
maria.edlund@sverigesradio.se
08-784 71 20

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".