Göran Greider, chefredkatör Dalademokraten gästar Nordegren & Epstein i P1.
Göran Greider. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Programtips P1

Lördag 17 december i Naturmorgon: Göran Greider gäst i Naturmorgons årliga bokprat

Kl. 06.10-07.55
Traditionsenligt samlas Naturmorgons redaktion kring årets naturboksbokutgivning. I år är det författaren och journalisten Göran Greider som är specialinbjuden gäst till programmet.

Göran Greider är chefredaktör för Dala-Demokraten, men också författare och poet. Dessutom med ett stort naturintresse. Bland annat har han engagerat sig i skogsfrågor. Just nu arbetar han på en trädgårdsbok som kommer ut nästa år.

Dagens program ägnas åt 2016 års naturböcker. Här finns allt från jord, gödsel och nyttoväxter till elefanter och mammutar. Träd som kommunicerar, bortglömda vetenskapsmän och ekopoesi. Och förstås tunga floror, nya bestämningsböcker och böcker som tar lyssnarna till spännande platser, nära och långt bort.

I programmet medverkar också, förutom specialinbjudne gästen Göran Greider: Lisa Henkow, Mats Ottosson, Joacim Lindwall, Helena Söderlundh samt programledaren Jenny Berntson Djurvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".