Fernando Arias Ekot Sveriges Radio
Fernando Arias Ekot Sveriges Radio foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2016-12-06

Fernando Arias ny New York-korrespondent

Nu är det klart att Fernando Arias blir Sveriges Radios nya korrespondent i New York. Fernando Arias är för närvarande specialreporter på Ekot.

– Jag kommer att börja som korrespondent 12 dagar efter att Donald. J. Trump tillträtt som president. Han har utlovat omfattande, och i mångas ögon, kontroversiella reformer; både inrikes- såväl som utrikespolitiskt. Därtill tar han över presidentposten i ett alltmer polariserat land. Att vara Sveriges Radios röst i denna del av världen kommer att vara en stor utmaning som jag är glad och hedrad över att få anta, säger Fernando Arias.

Fernando Arias har arbetat på Sveriges Radio sedan 2010 och har tidigare vikarierat som korrespondent i New York, Washington och Mellanöstern. Han är bland annat utbildad i socialantropologi, ekonomisk historia och medie- och kommunikationsvetenskap.

– USA:s politiska landskap är i snabb förändring och det är angeläget att vara på plats och rapportera om både politisk utveckling och amerikanskt vardagsliv. Fernando Arias är en otroligt uppskattad och snabbfotad reporter som har den bredd och kunskap som behövs för att ta sig an både storpolitik och vardagsnära frågor – och se sambanden mellan dem, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Fernando Arias tillträder sin nya tjänst i februari 2017, när nuvarande korrespondenten Agneta Furvik flyttar tillbaka till Sverige.

Mer om Fernando Arias: Fernando Arias har arbetat på Sveriges Radio sedan 2010, bland annat som reporter på P4 Gävleborg, Ekot och P1-morgon. Innan dess var han reporter på Tidskriften Latinamerika. Fernando Arias är bland annat utbildad i socialantropologi, ekonomisk historia och medie- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms och Lunds universitet samt i dokumentär och journalistik vid Biskops Arnö folkhögskola. Sedan oktober 2016 är han specialreporter på Ekot med inriktning på terrorism och våldsbejakande extremism.

 

Pressbild:

Fernando Arias. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:

Ginna Lindberg, utrikeschef Ekot 
ginna.lindberg@sverigesradio.se  
08-784 50 00

Eva Sahlin, PR- och presschef 
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista