Peter Wahlbeck
1 av 3
Peter Wahlbeck Foto: Micke Grönberg
Peter Wahlbeck
2 av 3
Peter Wahlbeck Foto: Micke Grönberg
Peter Wahlbeck
3 av 3
Peter Wahlbeck Foto: Micke Grönberg
Pressmeddelande 2017-04-27

Livet für alle – en radiopodd med Peter Wahlbeck

Den 25 maj är det premiär för Peter Wahlbecks nya podd Livet für alle. I varje avsnitt träffar Peter en person som han är intresserad av. Som till exempel Mariette som var med i en sekt i 25 år, Arnold som driver kannibalmuseum och skådespelaren Per Ragnar som alltid varit Peters förebild. I ett av avsnitten pratar Peter med sin dotter Norea om hur det är att växa upp med en pappa som ständigt utmanar.

– Dessa personer har absolut inget gemensamt. Det finns inga andra beröringspunkter än att de alla medverkar i mina program. Men de är alla människor jag gillar och som jag tycker uträttar intressanta saker. Tillsammans bildar vi dock en slags enhet som jag tycker representerar livet, säger Peter Wahlbeck.

Det blir samtal som bland annat handlar om eftertanke, ånger och framtid. Om humor och sorg. Om livsval och sökande. Om ensamhet. Och vegetarisk mat.

Sändnings- & publiceringstid:
Livet für alle – en radiopodd med Peter Wahlbeck publiceras i tio avsnitt. Första avsnittet av Livet für alle sänds i P4 25 maj kl. 11.03 och släpps som podd samtidigt. Därefter släpps ett avsnitt i veckan i Sveriges Radio Play och där poddar finns.

Datum & medverkande:
Avsnitt 1: Michael Brinkenstjärna, musiker och manager – 25/5
Avsnitt 2: Babben Larsson, komiker och programledare  – 1/6
Avsnitt 3: Mariette Lindstein, författare – 8/6
Avsnitt 4: Per Ragnar, skådespelare – 15/6
Avsnitt 5: Göran Gabrielsson, imitatör – 22/6 
Avsnitt 6: Arnold Äventyraren – 29/6
Avsnitt 7: Norea Wahlbeck, designer – 6/7
Avsnitt 8: Mathias Dahlgren, kock – 13/7
Avsnitt 9: Carolina Neurath, journalist och författare – 20/7

Mer om Peter Wahlbeck:
Peter Wahlbeck var rekordung när han kom in på Scenskolan och spåddes en lysande framtid inom teater och film. Han sökte sig dock mot andra scener och dominerade under många år stand-up scenen i Sverige. Peter kan även skriva konstnär, uppfinnare och entreprenör samt programledare för Karlavagnen i P4 på sitt cv. Popkarriären tog aldrig riktigt fart trots klassiker som ”Bakom basistens bak” och låten om Ullared. Han fick även visa sina färdigheter på dansgolvet i Let´s dance 2010. Peter Wahlbeck är en starkt engagerad vegetarian och han brinner för djurrättsfrågor. Sökande, andlighet och funderingar kring reinkarnation har också varit ständiga följeslagare i hans liv.

 

Pressbilder:

Peter Wahlbeck. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Peter Wahlbeck. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Peter Wahlbeck. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Per Scholander, producent
per.scholander@sverigesradio.se  
035-17 27 40

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".