Ginna Lindberg. Utrikeschef Ekot Sveriges Radio.
1 av 6
Ginna Lindberg. Utrikeschef Ekot Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm
Naila Saleem. Foto: Mikael Grönberg/SR
2 av 6
Naila Saleem. Foto: Mikael Grönberg/SR
Konflikt. Kajsa Boglind. P1 Sveriges Radio.
3 av 6
Konflikt. Kajsa Boglind. P1 Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Samuel Larsson. Sveriges Radios korrespondent i Danmark. Ekot Sveriges Radio.
5 av 6
Samuel Larsson. Sveriges Radios korrespondent i Danmark. Ekot Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Foto: Pablo Dalence/Sveriges Radio
6 av 6
Foto: Pablo Dalence/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2017-05-04

Fem nya korrespondenter på väg ut i världen

Sveriges Radio har idag utsett fem nya korrespondenter som från och med september 2017 börjar rapportera från världens olika delar som en del av det största korrespondentnätverket i Norden.

– Vi är stolta över den omfattande utrikesrapportering som vi har inom Sveriges Radio. Våra 22 korrespondenter rapporterar hem från alla världsdelar och nu kommer fem mycket kompetenta kollegor ta sig an nya uppdrag och bli en del av detta nätverk, säger Ginna Lindberg, utrikeschef på Ekot.

Sveriges Radio tillkännager fem nya korrespondenter som från och med september 2017 kommer att ersätta kollegor i Washington, London, Afrika, Moskva och en världsomspännande kulturkorrespondent.

Naila Saleem blir Sveriges Radios nya kulturkorrespondent från augusti 2017 när hon ersätter Lisa Bergström. Naila har arbetat på Sveriges Radio i många år och är sedan 2010 en del av Kulturredaktionen. Hon har varit reporter och producent på flera olika program och vikarierat som korrespondent i Asien. Nu i vår arbetar Naila Saleem som producent på Nordegren & Epstein i P1.

Kajsa Boglind blir korrespondent i Washington från september 2017 där hon ersätter Inger Arenander. Kajsa har varit på Sveriges Radio sedan 2005, är idag programledare och reporter på Konflikt, Sveriges Radios fördjupande utrikesmagasin och har tidigare bland annat varit vikarierande korrespondent i Kairo och Washington. Hon har också jobbat som reporter i utrikesgruppen och både programlett och producerat Studio ett och P1morgon.

Claes Aronsson blir ny korrespondent i London från september 2017 där han ersätter Staffan Sonning. Claes har varit på Sveriges Radio sedan 2011 och är idag reporter i ekots Ekonomigrupp. Claes har tidigare varit vikarierande korrespondent i Asien, Latinamerika och London.

Samuel Larsson blir ny korrespondent i Afrika från september 2017 där han ersätter Richard Myrenberg. Samuel har varit på Sveriges Radio sedan 2012 och är idag korrespondent för Danmark. Innan dess var Samuel riksreporter på Ekot med Skåne som bas. Samuel har tidigare vikarierat som Afrikakorrespondent.

Jesper Lindau blir korrespondent i Moskva från september 2018. Maria Persson Löfgren fortsätter som korrespondent fram till dess. Jesper har varit på Sveriges Radio sedan 2002, är idag producent på Konflikt, Sveriges Radios fördjupande utrikesmagasin och har tidigare varit Sveriges Radios utsände i Moskva, Washington och Mellanöstern. Han har bland annat jobbat i Egypten, Irak, Bosnien, Kosovo, Ryssland och Ukraina.
 
Ekots samlade utrikesrapportering   

För kommentarer
Ginna Lindberg, utrikeschef Ekot, Anders Pontara, biträdande utrikeschef Ekot via Sveriges Radios växel 08-784 50 00 eller Mattias Hermansson, chef för Kulturredaktionen på 08-7847226

Pressbilder

Ginna Lindberg FOTO: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Naila Saleem FOTO: Mikael Grönberg/Sveriges Radio

Kajsa Boglind OTO: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Claes Aronsson FOTO: Pablo Dalence/Sveriges Radio

Samuel Larsson FOTO: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Jesper Lindau FOTO: Pablo Dalence/Sveriges Radio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".