Blacknuss
1 av 2
Blacknuss. Foto: Julia Kero/ Sveriges Radio
Eric Gadd i kulissinera innan spelningen. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
2 av 2
Eric Gadd i kulissinera innan spelningen. Foto: Helen Ling /Sveriges Radio.
Pressmeddelande 2017-06-29

P4 Stockholm firar 40 år på Kulturfestivalen med Robert Wells, Susanne Alfvengren, FO&O och Eric Gadd

I år är det 40 år sedan lokalradion startade. P4 Stockholm firar med en direktsänd artistkavalkad på Stockholms Kulturfestival lördag 19 augusti. På scen bland andra Blacknuss, Eric Gadd, Susanne Alfvengren, Robert Wells, FO&O och P4 Nästa vinnaren Maija HomHom.

Jubileumssändningen leds av Henrik Olsson och Ylva Lilja.

– Det ska bli så spännande att få fira P4 Stockholm 40 år på en stor scen. Vi vill förmedla fest, glädje och känslan av att det här är stockholmarnas radio. Det är många som har minnen från P4 Stockholms 40-åriga historia, och vi reser både bakåt och framåt i tiden på scenen på Skeppsbron. Vi är otroligt stolta över artisterna och profilerna som medverkar under kvällen, säger Ylva Lilja och Henrik Olsson.

En röd tråd som går genom artistuppbådet är att de flesta spelat live i kanalen många gånger genom åren. Ett stort antal av P4 Stockholms programledarprofiler från de 40 gångna åren kommer också att delta i firandet från scenen på Skeppsbron.

– Musiken har varit en bärande del i P4 Stockholms utbud under 40 år. Musikplats Stockholm har etablerat sig som en tydlig scen, inte bara i radio utan även en live-scen, för stockholmsmusiker. Det är därför extra roligt att få bjuda stockholmarna på en helkväll under kulturfestivalen med musik och gamla och nuvarande medarbetare i P4 Stockholm, säger kanalchefen Andreas Miller.

Tid: Lördag 19 augusti kl. 18.00-19.30
Plats: Skeppsbron-scenen på Stockholms Kulturfestival

Showen direktsänds i P4 Stockholm 103,3, på sverigesradio.se/stockholm och i Sveriges Radio Play kl. 18.00-19.30.

Pressbilder:

Blacknuss Foto: Julia Kero/ Sveriges Radio

Eric Gadd Foto: Helen Ling/Sveriges Radio 
  

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Miller, kanalchef
andreas.miller@sverigesradio.se  
070-324 15 60

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".