Pressmeddelande 6 augusti 2017

Artisterna klara till riksfinalen i P4 Nästa

Nu är de åtta finalisterna i musiktävlingen P4 Nästa utsedda och de utgör en bred musikalisk blandning. Allt från röststark gospelpop, rungande rock och storstadspräglad elektronika till rootsig country och mjuk världspop. Den 26 augusti tävlar artisterna live i Linköping och i direktsändning i P4, men det går att lyssna och rösta på bidragen från och med idag.

Finalisterna i P4 Nästa presenterades idag av Michael Cederberg i ett specialprogram i P4:

"Kumpaner (Vi är som)" – Stiko Per Larsson (P4 Dalarna)

"That´s when we all come falling down" – MIAH (P4 Jönköping)

"Drive" – Chris L Svensson (P4 Kristianstad)

"If this is love" – Sisanda (P4 Jämtland)

"On and on" – Frontback (P4 Kronoberg)

"Skyskrapor" – Maija HomHom (P4 Stockholm)

"Friday night club escape" – Michi (P4 Malmöhus)

"Since" – Jo' & Eliah (P4 Uppland)

 

Juryn som valde ut de åtta finalisterna bestod av P4:s musikredaktörer Kerstin Behrendtz, Germund Stenhag och Rita Jernqvist, finalproducent Anders Olsson, Svensktoppens programledare Carolina Norén och juryordförande Maths Broborg.

 

I samband med presentationen inleddes också den publika sms-omröstningen för att utse en vinnare. Den 26 augusti tävlar de åtta finalisterna live i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress under Linköpings stadsfest och i direktsändning i P4 innan vinnaren av P4 Nästa 2017 utses.

 

Mer information, samt möjligheter att lyssna och rösta på bidragen: www.sverigesradio.se/p4nästa

 

Om finalisterna

 

Stiko Per Larsson

Stiko Per Larsson är från Dalarna och gör akustisk musik med texter som försöker fånga det vackra och enkla, det fula och det svåra. Han har sedan debutalbumet 2008 byggt upp sin publik genom att göra i snitt 100 livespelningar om året. De senaste fem åren har han samlat in över 1 miljon kronor till SOS Barnbyar under "Vandringsturnén". Stiko har släppt fem fullängdare och ett otal singlar, varav tre tagit sig in på förstaplatsen på iTunes i Sverige.

www.facebook.com/stikoper

www.vandringsturnen.se

 

MIAH

Maria Hjelmqvist (MIAH) är uppvuxen i Malmbäck i Småland och utbildad musiklärare. Musik, framför allt piano och sång, har alltid varit hennes stora intresse. Att sjunga och stå på scen är en självklarhet för MIAH. Efter att under många år lett flera olika körer, främst inom gospel, har hon nu tagit steget till att börja leva sin dröm – att själv få sjunga och satsa på musiken.

www.miahsong.com

https://www.facebook.com/MIAHsong1

 

Chris L Svensson

Chris L Svensson från Bjärnum är född med musiken i blodet. Han har tidigare spelat i hårdrocksbandet Dirty Passion som turnerat över hela världen. Nu är det dock countryn som han satsar helhjärtat på. Första soloalbumet "Story of my life" släpptes hösten 2016 och gästades av bland andra Mats Ronander.

www.chrislsvensson.com

https://www.facebook.com/ChrisLSvenssonofficial/

Instagram: @chrislsvensson

 

Sisanda

Sisanda Nilsson är sångerska och låtskrivare med sydafrikanska rötter som sedan 2014 bor i Östersund. Hennes musikaliska karriär tog fart 2011 då hon började spela på olika jazzfestivaler i Sydafrika främst på modersmålet Xhosa. Hon släppte 2015 hitsingeln "Indlela Yami" som fortfarande spelas på sydafrikansk radio. Sedan några år tillbaka har hon börjat satsa på musikkarriären i Sverige.

https://www.facebook.com/SisandaNilsson

Twitter & Instagram: @SisandaNilsson

 

Frontback

Rockbandet Frontback släppte sitt andra album "Heart of a lion" den 13 januari 2017 på skivbolaget "Dead End Exit/Roastinghouse". Det togs emot väl av recensenter runt om i Europa och kallades bland annat "extremt njutbart från början till slut" (Heavyparadise Blogspot). Året innan utsågs bandets sångare Anlo av en enhällig jury till "Årets Rockröst 2016" i konkurrens med över 1 000 tävlande.

http://frontback.se

https://www.facebook.com/frontbacksweden

Instagram: @frontbacksweden

 

Maija HomHom

Producenten, låtskrivaren och artisten Maija Homjakova flyttade från Lettland till Sverige för fem år sedan och jobbar just nu både med eget material och låtar åt andra artister. Hennes låt "Skyskrapor" är skriven tillsammans med Jacob Andersson och handlar om att aldrig ge upp och att det alltid finns en väg framåt.

https://www.facebook.com/maijahomhom/

Instagram: @maija_homhom

 

Michi

Michi Mosca Eklund är 20 år gammal och bor i Malmö. Hon började sjunga innan hon ens kunde tala. Som åttaåring representerade hon Sverige i den internationella sångtävlingen Zecchino D'oro och sedan dess har hon fortsatt med musiken. Hon har bland annat medverkat i öppningsnumret i Melodifestivalen i Malmö och som stand-in rehearsal och fanbärare i Eurovision Song Contest 2014. Förutom att sjunga har Michi även dansat balett och hiphop.

https://www.facebook.com/themichimusic/

 

Jo’ & Eliah

Duon har sin bas i Uppsala och träffades bakom kulisserna under Svensktoppen Nästa 2016. Sedan dess har de uppträtt tillsammans med sina retroklingande låtar med referenser till The Beatles och Simon & Garfunkel, men också modernare influenser som Regina Spektor, Sigur Ros och Bon Iver.

https://www.facebook.com/JoEliahofficial/

 

Hela Sveriges musiktävling

P4 Nästa är P4 Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och ny musik.

P4 Nästa vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. I tävlingen är den inspelade låten central men de artister som sjunger och spelar på ett tävlingsbidrag viktiga. Tävlingsbidrag ska kunna framföras live med den artist eller grupp som medverkar på inspelningen.

I ett första skede sker lokala P4-finaler av P4 Nästa inför publik under våren och sommaren. I samband med de lokala finalerna avgör jurygrupper tillsammans med publiken via röstning vilka bidrag som blir lokala vinnare.

Därefter väljer en jury ut 8 av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Då inleds också publikröstningen inför riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 från Linköping Konsert & Kongress i samband med Stadsfesten i Linköping.

Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen också en utmanarchans till Svensktoppen.

Mer om P4 Nästa, tävlande bidrag och om röstningen finns på www.sverigesradio.se/p4nästa

 

Pressbilder på finalisterna i P4 Nästa: http://sverigesradio.se/press/bilder/p4_nasta_finalister/index.html

 

Kontakt

Johannes Sundelin, ILES PR

0702 19 83 73

johannes@iles.se

 

Maths Broborg, projektledare Sveriges Radio

08-784 56 44, 070-624 56 44

maths.broborg@sverigesradio.se