#bostadsökes
#bostadsökes
Pressmeddelande 2017-08-28

#Bostadsökes – P4 Stockholm och P5 STHLM granskar andrahandsmarknaden tillsammans med publiken

Många jagar bostad i Stockholm och den som måste hyra i andra hand tvingas ofta betala kraftiga överpriser. Men hur mycket hyra kan någon kräva för ett rum i andra hand? Var och hur har man störst chans att ordna bostad? Tillsammans med publiken granskar P4 Stockholm och P5 STHLM de största problemen och lyfter fram de bästa lösningarna under rubriken #bostadsökes.

– Bostadsdjungeln i Stockholms län kan vara minst sagt snårig och vi vill framför allt lyfta publikens erfarenheter och tips för att belysa hur situationen ser ut just nu. Via mobilen kommer du till exempel kunna se var överpriserna sätts mest och minst på andrahandsmarknaden och bidra med det du själv möter i vardagen. Målet är att skapa angelägen, konstruktiv journalistik tillsammans med våra lyssnare, säger Mårten Randberg, agendachef Sveriges Radio Stockholm.

Med start tisdag 29 augusti och ett par veckor framåt kommer publiken att höra en rad berättelser och nyheter i P4 Stockholm och P5 STHLM på temat. Granskningen kan följas närmare på http://sverigesradio.se/bostadsokes

Publiken uppmuntras att delta under #bostadsökes i sociala medier.
Det går även bra att mejla bostadsokes@sverigesradio.se, fylla i ett tipsformulär http://t.sr.se/tipsformular_bostadsokes eller ringa 08-7843955  

 

Pressbilder:
#bostadsökes grafik
http://sverigesradio.se/sida/images/2938/635b400f-2ed0-43ff-af18-94af41acada5.jpg  

Mårten Randberg, agendachef Sveriges Radio Stockholm. Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.
http://sverigesradio.se/sida/images/103/3000749_1200_675.jpg

 

För mer information, vänligen kontakta:
Mårten Randberg, agendachef Sveriges Radio Stockholm    
marten.randberg@sverigesradio.se
08-7841654

Yasmine El Rafie, projektledare Digitala insatsstyrkan
yasmine.el_rafie@sverigesradio.se 
08-7841805

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".