Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Pressinbjudan 2017-08-30

Sveriges Radios korrespondenter besöker Linköping och Vara

Sveriges Radios korrespondenter 2016. Katja Magnusson, utrikesreporter.  Johan Bergendorff, Sveriges Radios korrespondent om Global hälsa. Ekot Sveriges Radio.
1 av 2
Katja Magnusson, utrikesreporter. Johan Bergendorff, Sveriges Radios korrespondent om Global hälsa. Ekot Sveriges Radio. Foto: Mattias Ahlm

Förstå världen! Sveriges Radio och Riksteatern välkomnar alla intresserade att träffa Sveriges Radios korrespondenter för att få höra om läget i världen och ta chansen att fråga allt man vill. Den 4 september finns vi på plats i Nationernas Hus i Linköping och den 5 september Folkhögskolan i Vara.

Sveriges Radios korrespondenter är på plats där det händer. Genom vår utrikesrapportering kommer lyssnarna nära de dramatiska händelserna, får bakgrund och analyser. Du får höra rösterna och möta människorna som berörs. Vår förhoppning är att det bidrar till att göra världen lite mer begriplig.

Sveriges Radio har under en följd år satsat på att bygga ut utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 23 korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack på flera håll runtom i världen, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som händer. För att förstå omvärlden krävs närvaro och kunskap.

Det är därför riktigt roligt att kunna välkomna allmänheten i Linköping och Vara att träffa några av våra duktiga korrespondenter. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att träffa oss.

Välkomna!

Ginna Lindberg

Utrikeschef Ekot, Sveriges Radio


Förstå världen – möt radiokorrespondenterna

Deltagare: Johan Bergendorff (Global hälsa), Katja Magnusson, utrikesreporter och tidigare korrespondent i Mellanöstern och moderator är Katherine Zimmerman, programledare, P1-morgon

Linköping
Tid: måndag 4 september från kl. 18.30
Plats: Forumteatern i Nationernas hus, Linköping

Vara
Tid: tisdag 5 september från kl. 18.30
Plats: Folkhögskolan i Vara (Torggatan 41)

Mer om Radiokorrespondenterna och våra evenemang på Sveriges Radios hemsida

FOTO: Johan Bergendorff och Katja Magnusson
Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Claes Bertilson, presschef, Sveriges Radio claes.bertilson@sverigesradio.se eller 070-327 78 07

Information om Riksteatern:

Anna Gerdin, Press- och PR-ansvarig, Riksteatern, anna.gerdin@riksteatern.se  eller 070 637 59 40

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".