Vinter i P1. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Vinter i P1. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2017-09-07

Lyssnarna bestämmer vilka som Vinterpratar i P1

För sjunde året i rad låter Sveriges Radio lyssnarna avgöra vilka av alla tidigare Sommarvärdar som ska höras i årets upplaga av Vinter i P1. De åtta personer som kommer att Vinterprata avslöjas i början av december och programmen sänds under jul- och nyårshelgen.

– Vi väntar med spänning på vilka som står högst upp på publikens önskelista. Att förmedla dessa önskningar till värdarna är ett sant hedersuppdrag. Det här är vår bästa julklapp till publiken, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar och Vinter i P1.

På Sommar i P1:s hemsida är ”Vinterväljaren” igång fram till den 1 oktober. Väljaren inspirerar lyssnarna att minnas sina favoritprogram och de Sommarvärdar man vill ge i uppdrag att göra ett Vinter i P1. Det finns över tusen gamla Sommar- och Vinterprogram i Sommars arkiv, som alla lyssnare har fri tillgång till via hemsidan.

Man kan även skicka sina önskningar med vanlig post till: 
Sommarredaktionen, Sveriges Radio, 105 10 Stockholm

Om Vinter i P1 
Programmet är som Sommar, fast på vintern. En intressant person får fria händer att under en och en halv timme göra radio som roar och berör. Sedan 2011 är det lyssnarna som avgör vilka som ska bli Vintervärdar bland alla tidigare Sommarvärdar.

Det första Vinterprogrammet i Sveriges Radio sändes redan 1969. Programmet hette då ”På Vintergatan med... och en grammofon” och hade Jules Sylvains välkända melodi med samma namn som signatur. 2008 startade Bibi Rödöö och Agneta Ekberg ”Vinter i P1” och i samband med denna nypremiär gjordes en nyinspelning av den ursprungliga signaturen med Sveriges Radios symfoniorkester. Vinter i P1 sänds från juldagen 2017 till nyårsdagen 2018.

Mer info: http://sverigesradio.se/vinter   

 

Pressbild:

Bibi Rödöö, programchef Sommar och Vinter i P1. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Maria Edlund, pressansvarig
maria.edlund@sverigesradio.se  
08-784 71 20

Bibi Rödöö, programchef Sommar och Vinter i P1 
bibi.rodoo@sverigesradio.se
08-784 50 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".