Staffan Sonning (London) och Inger Arenander (Washington)
1 av 2
Staffan Sonning (London) och Inger Arenander (Washington) Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressinbjudan 2017-09-12

Sveriges Radios korrespondenter besöker Göteborg

Förstå världen! Sveriges Radio och Riksteatern välkomnar alla intresserade att träffa Sveriges Radios korrespondenter för att få höra om läget i världen och ta chansen att fråga allt man vill. Den 19 september finns vi på plats i Göteborg.

Sveriges Radios korrespondenter är på plats där det händer. Genom vår utrikesrapportering kommer lyssnarna nära de dramatiska händelserna, får bakgrund och analyser. Du får höra rösterna och möta människorna som berörs. Vår förhoppning är att det bidrar till att göra världen lite mer begriplig.

Sveriges Radio har under en följd år satsat på att bygga ut utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 23 korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack på flera håll runtom i världen, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som händer. För att förstå omvärlden krävs närvaro och kunskap.

Det är därför riktigt roligt att kunna välkomna allmänheten i Göteborg att träffa några av våra duktiga korrespondenter. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att träffa oss.

Välkomna!

Ginna Lindberg

Utrikeschef Ekot, Sveriges Radio

 

Förstå världen – möt radiokorrespondenterna

Deltagare: Inger Arenander (Washington), Staffan Sonning (London) och moderator är Sara Stenholm Pihl, programledare, God morgon, världen! och #USApodden

Tid: tisdag 19 september från kl. 18.30

Plats: Stora Teatern, Kungsparken 1, Göteborg

Mer om Radiokorrespondenterna och våra evenemang på Sveriges Radios hemsida

FOTO: Inger Arenander och Staffan Sonning
Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
 

För mer information, vänligen kontakta:

Claes Bertilson, presschef, Sveriges Radio, claes.bertilson@sverigesradio.se eller 070-327 78 07

 
Information om Riksteatern:

Anna Gerdin, Press- och PR-ansvarig, Riksteatern, anna.gerdin@riksteatern.se eller 070 637 59 40

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".