Pressmeddelande 2017-10-26

Ekot prisas för konstruktiv journalistik och #tiomiljoner

Ekot vann ikväll det nyinstiftade priset Global Constructive Journalism Award för satsningen #tiomiljoner.

Global Constructive Journalism Award delas i år ut för första gången. Priset delas ut av Constructive Journalism Institute vid den internationella konferensen om konstruktiv journalistik som just nu äger rum i Aarhus i Danmark.

Ekot prisas för arbetet med satsningen #tiomiljoner som syftar till att lyfta fram individers historier snarare än makthavare och myndigheters. Sveriges Radio vill spegla ett land i snabb förändring genom att lyfta fram fler röster och perspektiv. Tanken är att få igång en lösningsfokuserad diskussion lyssnare emellan.

– Det är fantastiskt roligt att de ansträngningar Ekot gör för att utveckla journalistiken får uppmärksamhet internationellt, säger Tove Svenonius, inrikeschef, Ekot. 

– Jag är så stolt över tiomiljonerprojektet och vi kommer att fortsätta med den här satsningen för att göra bättre journalistik inför valet nästa år, säger Olle Zachrison, chef Ekot.

Nästa publiceringsperiod för #tiomiljoner startar 13 nov

Allt från #tiomiljoner

Pressmeddelande om #tiomiljoner från 1 juni 2017

Läs mer om Constructive Journalism Institute och mer om den pågående konferensen via Twitter under hashtag: #constructiveconf

BILD (Sveriges Radio)
Från vänster: Katarina Gunnarsson, Olle Zachrison, Anja Thorkelsson och Tove Svenonius.

För kommentarer: Olle Zachrison, chef Ekot eller Tove Svenonius, inrikeschef, Ekot via Sveriges Radios växel 08-784 5000

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista