ANNE SSERUWAGI
Anne Sseruwagi, Foto Sveriges Radio
Pressmeddelande 2017-11-06

Anne Sseruwagi blir ny områdeschef för Sisuradio och Radio Romano

– Anne Sseruwagi är en av Sveriges Radios mest erfarna och hängivna chefer. Under sina år i Malmö har hon med stor energi förnyat och utvecklat arbetet både kring den lokala kanalen och i riksproduktionen, säger Michael Österlund, biträdande programdirektör.

För närvarande är Anne Sseruwagi kanalchef och ansvarig utgivare för Sveriges Radio i Malmö. Hon är en veteran inom radion och började som nyhetsreporter på 80-talet på den finskspråkiga verksamheten, som först senare blev Sisuradio.

I början av februari tillträder Anne Sseruwagi som områdeschef för Sisuradio och Radio Romano. Hon kommer även att sitta i ledningsgruppen för innehållsproduktion tillsammans med övriga områdeschefer.

– Det är en spännande utmaning just nu, för att det nya medielandskapet och minoritetspolitiken ger nya möjligheter att nå ut och locka nya lyssnare, säger Anne Sseruwagi.

– Jag känner mig övertygad om att hon tillsammans med medarbetarna kommer att ta Sisu och Romano till nya publicistiska höjder, säger Michael Österlund, biträdande programdirektör.

Tillträdet sker den 1 februari 2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista