Kapten Röd. Foto: Ellika Henriksson
1 av 3
Kapten Röd. Foto: Ellika Henriksson
Lamix. Foto: Erik by Erik
2 av 3
Lamix. Foto: Erik by Erik
Sarah Klang. Foto: Ida Blom
3 av 3
Sarah Klang. Foto: Ida Blom
Pressmeddelande 2017-11-16

Kapten Röd, Lamix och Sarah Klang uppträder på P3 Guld 2018

Nu fylls artistuppställningen till P3 Guld-galan på med tre nya akter. Idag kan P3 stolt basunera ut att Kapten Röd, Sarah Klang och Lamix alla kommer att spela live på galan. Sedan tidigare är det klart att Tove Styrke, Silvana Imam och Janice kommer att uppträda på denna hyllningsgala till svensk musik. P3 Guld 2018 leds av Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson och direktsänds i P3 och SVT1 från Partille arena den 20 januari.

– Sist jag var på P3 Guld är ett av mina mest maxade minnen, berättar Kapten Röd. Så det ska bli kul att komma tillbaka och spela där igen! Arena på hemmaplan dessutom!

– Jag känner mig fett ärad över den här möjligheten, säger Lamix. Det är ett bevis på att hårt arbete lönar sig och att allt går om man bara bestämmer sig för det. Ni kan förvänta er drag till 100 procent!

– Grattis P3 nu blire åka av!!! Tack. Fan va glad jag blir, utbrister Sarah Klang

På P3 Guld 2012 tog Kapten Röd hem priserna för Årets artist och Guldmicken, priset för årets bästa liveakt. Senaste albumet ”Fläcken som aldrig går bort” kom 2011 och nu är kaptenen äntligen tillbaka med ny musik. Singlarna ”Över min döda” och ”Rudeboy love” har båda släppts i år och han har turnerat hela sommaren med ”Hundralappen”, där alla biljetter kostat just 100 kronor. Turnén avslutas storstilat på Ericsson Globe i Stockholm i december och den 20 januari gör han sitt andra liveuppträdande på P3 Guld-galan.  

Lamix har slagit igenom med dunder och brak i år. Hans debutsingel ”Hey baby” släpptes i juni och har spelats flitigt på P3. Strax därefter släppte han en remix av låten där han gästas av Mwuana, Jireel, Blizzy och Elias och som i dagsläget har närmare åtta miljoner streams på Spotify. 19-åriga Lamix äntrade hiphop-scenen 2015 då han medverkade på en remix av låten ”Si Ingenting” med bland andra Jireel. Därefter har han samarbetat med artister som Pablo Paz och Stor och har turnerat med Linda Pira. I september utsågs han av P3:s musikredaktör till Framtidens artist och släppte i oktober senaste singeln ”Lamborghini”.

Sarah Klang har med sin melankoli och säregna röst blivit namnet på mångas läppar i höst. Debutsingeln ”Sleep” släpptes 2016 och sedan dess har hon släppt ”Strangers” och ”Left me on fire” som alla hyllats av kritikerkåren – både i Sverige och i utlandet. Hennes spelning på Way Out West i år var en av festivalens mest omtalade och hon har sedan dess spelat i Stockholm och Göteborg och på Reperbahn Festival i Hamburg. Tidigare i höst presenterades hon som ett av de första namnen till nästa års SXSW i Austin. Just nu jobbar Sarah Klang på sitt debutalbum som väntas komma i februari 2018.

Inom kort avslöjas fler uppträdande artister på P3 Guld-galan den 20 januari, då det även delas ut priser i nio kategorier. Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de prestigefyllda priserna offentliggörs den 30 november.

För andra året i rad arrangeras P3 Guld på Partille arena utanför Göteborg. Musikfesten inleds redan klockan 18.00 med en förfest i finaste P3 Guld-skrud med mingel, P3-profiler, dj:s, livemusik och allmän pepp inför kvällens stora gala. Förfesten ingår i P3 Guld-biljetten. 

P3 Guld 2018 äger rum lördag 20 januari och direktsänds i P3 och SVT1 kl. 21.00. Programledare är Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson.

Mer info finns på P3 Gulds hemsida.

Evenemanget P3 Guld 2018 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Partille arena och Göteborg & Co.

Biljetterna säljs via Partille arenas hemsida.

 

Pressbilder
Kapten Röd. Foto: Ellika Henriksson

Lamix. Foto: Erik by Erik

Sarah Klang. Foto: Ida Blom

Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson, programledare P3 Guld 2018. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

För vidare information, vänligen kontakta:
Johannes Sundelin/ILES PR
johannes@iles.se
070-219 83 73

Maria Edlund/Sveriges Radio
maria.edlund@sverigesradio.se
070-293 72 70

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista