Thea Mossige-Norheim. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio
Thea Mossige-Norheim. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2017-11-17

P3 Nyheter rekryterar valreporter

Thea Mossige-Norheim är P3 Nyheters nya politikreporter. Hon kommer från och med nu att bevaka politik med fokus på frågor som berör unga.

– Jag hoppas kunna göra valrörelsen enkel att ta till sig och ha åsikter om. Om jag inte förstår vad exempelvis Morgan Johansson säger så kommer troligtvis lyssnarna inte heller göra det, så konkretiseringar känns viktigt för att folk ska vilja prata vidare om det vi tar upp. Det är viktigare än någonsin att vara en trovärdig nyhetsreporter när så mycket slåss om att få vara fakta. Jag vill visa att P3 Nyheter verkligen står för trovärdighet och oberoende, säger Thea Mossige-Norheim.  
‪ 
Thea Mossige-Norheim kommer arbeta på P3 Nyheter men kommer även att höras i flera andra P3-program framöver.

– Det känns väldigt bra att ha en reporter som redan nu bevakar valet med fokus på det som är viktigt i unga personers vardag. Självklart kommer P3 satsa stort på valet under det närmsta året och med rekryteringen av Thea Mossige-Norheim som politikreporter tar vi ett första steg, säger Caroline Lagergren, redaktionschef P3 Nyheter.

 

Pressbild Thea Mossige-Norheim. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Edlund, pressansvarig
maria.edlund@sverigesradio.se      
08-784 71 20

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista