Bibi Rödöö.
Bibi Rödöö. Foto: Mattias Ahlm /Sveriges Radio
Pressinbjudan 2017-11-21

Välkommen att möta årets Vintervärdar 7 december

Varmt välkommen att träffa årets värdar för Vinter i P1 som presenteras i direktsändning i P1 torsdag 7 december kl. 13.00. Efter sändningen finns tid för enskilda intervjuer med Vintervärdarna. Det finns även möjlighet att webbsända på plats.

– För tionde året i rad har jag glädjen att presentera årets Vintervärdar. Lyssnarna har önskat sina favoriter bland tidigare Sommar- och Vintervärdar och resultatet blir en väldigt färgstark palett, säger Sommars programchef Bibi Rödöö.   

Bibi Rödöö leder den direktsända presskonferensen i P1 som inleds med att alla Vintervärdar presenteras individuellt. Därefter ges ackrediterad press tillfälle för fotografering och intervjuer med Vintervärdarna. Det går även bra att förhandsboka telefonintervjuer och att webbsända på plats. 

Dag: Torsdag 7 december
Tid: Insläpp kl. 12.45 från Radiohusets reception, presskonferensen direktsänds kl.13.00-13.30 i P1. Efter direktsändningen finns tid för gruppfotografering samt intervjuer med Vintervärdarna. 
Plats: Studio 8, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20 i Stockholm

För att närvara på plats eller för att boka telefonintervjuer, anmäl till eva.sahlin@sverigesradio.se senast onsdag 6/12.

Den som inte har möjlighet att vara på plats kan följa presskonferensen direkt i P1.

Vinter i P1 har premiär på juldagen, måndag 25 december kl. 13.00 och sänds dagligen till och med nyårsdagen 2018.

Mer info: sverigesradio.se/vinter

Om Vinter i P1
Vinter i P1 sänds från juldagen 2017 till nyårsdagen 2018. Programmet är som Sommar, fast på vintern. Det är sjunde året som Sveriges Radio låtit lyssnarna avgöra vilka som ska bli Vintervärdar bland alla tidigare Sommarvärdar.

Det första Vinterprogrammet i Sveriges Radio sändes redan 1969. Serien sjösattes för att möta konkurrensen från tv-kanalerna. Programmet hette då ”På Vintergatan med... och en grammofon” och hade Jules Sylvains välkända melodi med samma namn som signatur. När Vinter i P1 startade 2008 gjordes en nyinspelning av den gamla signaturen med Sveriges Radios symfoniorkester.

Pressbilder:
Programchef Bibi Rödöö Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vintervantar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".