Ulf Myrestam,  Kanalchef P4 Kronoberg, Växjö  P4 Sveriges Radio
Ulf Myrestam blir ny områdeschef i Öst. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2017-11-24

Ulf Myrestam ny chef för område Öst

Ulf Myrestam, i dag kanalchef för P4 Kronoberg, har utsetts till ny områdeschef i Öst där P4 Jönköping, P4 Östergötland, P4 Kalmar och P4 Kronoberg ingår. Han börjar sitt nya jobb den 11 december.

– Ulf är en empatisk, systematisk och mycket erfaren redaktionell ledare med stort intresse för programutveckling. Han blir en rejäl förstärkning i gruppen med områdeschefer, säger Michael Österlund, biträdande programdirektör med ansvar för Sveriges Radios innehållsproduktion.

Område Öst har under det gångna året drivit ett antal pilotprojekt inom Sveriges Radio, bland annat nyhetsbevakningen på kvällstid. En modell som i början av 2018 sprider sig till samtliga geografiska områden i företaget.

– Det finns en samarbetsanda i område Öst som jag hoppas kunna vara med och utveckla ytterligare. Här finns ingen riktigt stor station utan alla kanalers kunnande och personal behövs när vi gör projekt ihop. Jag vet att det svetsar samman både medarbetare och chefer, säger Ulf Myrestam.

Det är inte klart vem som efterträder Ulf Myrestam som chef i Kronoberg. En tf-lösning kommer att vara på plats inom en vecka och därefter ska tjänsten utannonseras.

Mer om Ulf Myrestam

År 2008 lämnade Ulf Myrestam SVT i Malmö för att ta sig an jobbet som chef för Sveriges Radios verksamhet i Växjö. Under åren på SVT ansvarade Ulf Myrestam bland annat för barn- och ungdomsprogrammen i Växjö och Malmö samt var under en period också projektledare för utformningen av de nya tv-husen i båda städerna.

När Ulf Myrestam kom till Sveriges Radio fick han både ansvar för den lokala kanalen P4 Kronoberg och för en hel del riksproduktion med kända program som bland annat Ring så spelar vi och Naturmorgon i P1, produktioner som under Ulfs ledning fått sällskap av flera nya titlar, till exempel Klassisk morgon i P2 och ett nyhetsprogram för barn i P4.

Pressbild:

Ulf Myrestam Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:

Michael Österlund, bitr. programdirektör
michael.osterlund@sverigesradio.se  
08-784 50 00
 
Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista