J Dilla och Mats Nileskär
1 av 3
J Dilla och Mats Nileskär
Aretha Franklin och Mats Nileskär
2 av 3
Aretha Franklin och Mats Nileskär
Pressmeddelande 2017-12-20

40 år med P3 Soul: Mats Nileskär släpper sina bästa intervjuer som podd

I januari är det 40 år sedan det legendariska programmet P3 Soul startade. Programledaren Mats Nileskär firar genom att öppna dörrarna till sitt valv och släppa 40 av sina mest spännande artistintervjuer som podd. Bland namnen finns Aretha Franklin, Kanye West, Stevie Wonder och Beyoncé.

I januari 1978 startade programmet Soul Corner, ett program som skulle bevaka genrer och artister som dittills inte fått så mycket utrymme i P3. Inför starten utlovade programledaren "en lång rad intressanta namn att bekanta sig med, namn som man inte så ofta hör talas om på den här sidan Atlanten".

2 000 program och mer än 6 000 artistintervjuer senare öppnar Mats Nileskär upp sitt arkiv för att släppa sina mest legendariska intervjuer som podd. Under jubileumsåret kommer han att damma av sina möten med artister som Aretha Franklin, Kanye West, Beyoncé, Ray Charles, The Latin Kings, Lauryn Hill och många fler.

– Ett litet radioprogram växte ur kärlek till soul, funk och disco och blev vuxet till musik bortom de flestas fantasi. Det började en kylslagen januarikväll 1978 och nu, 40 år senare, har kärleken fortfarande inte falnat, säger Mats Nileskär.

Innehållet i de första avsnitten av 40 år med P3 Soul: 
10/1: Stevie Wonder 
17/1: Erykah Badu 
24/1: Wu Tang Clan-special (Rza + Method Man)

40 år med P3 Soul publiceras varje onsdag kl. 07.30 med start 10 januari på sverigesradio.se, i Sveriges Radio Play och där poddar finns.

I P3 sänds ett jubileumsprogram, ”40 år med P3 Soul”, 7 januari kl. 22.05.

Pressbilder:

Aretha Franklin och Mats Nileskär

J Dilla och Mats Nileskär

Mats Nileskär Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio 

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista