Fredag i P4 med Martina Thun P4 Sveriges Radio
1 av 2
Fredag i P4 med Martina Thun P4 Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm
Niklas Källner i radiohusets hangar.
2 av 2
Foto: Sebastian Folcker/SR
Pressmeddelande 2018-03-19

Martina Thun och Niklas Källner nya programledare i Karlavagnen

Nu är det klart med nya torsdagsprogramledare för 25-årsjubilerande samtalsprogrammet Karlavagnen i P4. Under våren och försommaren kommer först Martina Thun och därefter Niklas Källner att vara de som leder samtalen med lyssnarna.

– Det ska bli jätteroligt att få leda ett sådant legendariskt program. Jag ser verkligen fram emot att få prata med Karlavagnen-lyssnarna, säger Martina Thun vars premiärprogram sänds på skärtorsdagen 29 mars.

Niklas Källner är inte helt grön när det gäller Karlavagnen – han sände två program av Karlavagnens sommarupplaga i somras.  

– Det roliga med att göra Karlavagnen är att du kan pendla mellan de banala detaljerna i livet till de stora frågorna. Jag ser fram emot att tillsammans med lyssnarna få till oväntade samtal, säger Niklas Källner.

Sändningstider: 
Karlavagnen med Martina Thun sänds 29/3, 5/4, 12/4, 19/4 och 26/4.
Karlavagnen med Niklas Källner sänds 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5 och 7/6.

Karlavagnen sänds i P4 måndag – fredag kl. 21.40-24.00.

Mer om Karlavagnen: 
Karlavagnen har sänts sedan 18 januari 1993. De första programledarna hette Lisa Syrén och Bengt Grafström. En genomsnittlig kväll lyssnar nära en halv miljon människor på programmet. Redaktionen väljer ämnet för kvällen men lyssnarnas åsikter och berättelser står i centrum. Under en Karlavagnsvecka får lyssnarna chansen att diskutera aktuella nyhetshändelser såväl som tidlösa existentiella frågor.

Pressbilder:

Martina Thun Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Niklas Källner Foto: Sebastian Folcker/Sveriges Radio

 

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, bitr. presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista