1 av 2
Stina Ståhl
2 av 2
Bortom Nöd och lust.

Råd för livet

Familjerådvidare Stina Ståhl  medverkar regelbundet i Cappuccino. Till vardags är hon familjerådgivare i Lysekil och norra Bohuslän. Stina Ståhl ger dig råden för att klara vardagen och familjelivet.

27 februari: Otrohet var temat. Stina Stål berättade att det tar tid att reparera ett förhållande som utsatts för ortrohet. Bara första fasten att komma över besvikelsen har ta ett år innan man kan bygga upp förhållandet igen.

13 februari: I dag pratade Stina Ståhl och Cecilia Läckberg Blom om hur man hanterar konflikter i ett förhållande.
 
5 december: Julen närmar sig med stormsteg, och då kan det uppstå en del diskussioner. Var ska man fira jul, med vem ska man fira jul och har man nya och gamla familjekonstellationer så gäller det att få ihop all planering. I Cappuccino gav familjerådgivaren Stina Ståhl en del tänkvärda tips.
14 november: Stina Ståhl berättade om var man kan få familjerådgivning och svarade på frågor som: Vad kostar det? Måste båda vilja? Hur gör man? Är det kö?
Sammanfattningsvis kan man säga att alla kommuner har familjerådgivning. I en del kommuner är det gratis i andra kan det kosta ett par hundralappar. En eller ett par veckor kan det ta innan man får tid och familjerådgivaren vill att båda kommer om så bara för att lyssna.

10 oktober:
Ulrika Messing
bestämde sig för att lämna politiken när hon och New Waves vd Torsten Jansson skulle bilda ny familj med tre barn var från tidigare förhållanden. Messing ville satsa på barnen och familjen.
Men det är inte lätt att bilda ny familj berättade familjerådgivaren Stina Ståhl. Det viktiga för att klara av det är att det nya paret talar igenom vilken roll de ska ha mot den andres barn och att man talar öppet med barnen. Man kan antingen vara kompis, juste vuxen eller förälder, vilket spelar ingen roll bara man är överens om rollerna.

20 september:
Att skiljas var temat i Cappuccino. När ska man prata med barnen och hur delar man upp familjen. Familjerådgivaren Stina Ståhl gav råd och Åsa berättade om sina skilsmässa och de erfarenheter hon gjorde.Boktipps: Bortom Nöd och Lust. Hur man överlever en skilsmässa, ab Bodil Wennberg och Suzanne Wennberg.
--------------

29 augusti:
Om att vara mormor och farmo samt farmor och farfar:
Per-Olof Ekdahl, Vänersborg, berättade om glädjen att vara morfar och farfar: En annonym farmor berättade om hur hon tyckte hon fick vara för lite med barbarnet:

Stina Ståhl gav råd hur man bäst hanterar problem som kan uppstå när man blir mor- eller farförälder:
--------------------

21 augusti:
Semestern är  slut den grå vardagen jagar dig igen - hur behålla lugnet och den där mysiga känslan? när du plötsligt måste köra upp barn och ungdomar till dagis och skola för att själv hinna till jobbet? För att inte tala om alla ”måsten”.
Stina Ståhl gav konkreta tips: Prioritera och prata med varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".