Veckans filmpremiär " The Happening"

Något mystiskt händer i nordöstra USA. Människor blir förvirrade, tappar orienteringen och blir självmordsbenägna. Paret Moore flyr tillsammans med sin gode vän Julian, men denne vänder om för att leta efter sin hustru och lämnar sitt barn i deras händer, en liten flicka som inte säger mycket men har uttrycksfulla ögon. Dit vinden blåser, dit blåser också den här farsoten som inte verkar ha någon ände. Är det terrorism – eller ett inlägg i miljödebatten? Nackhåren reser sig ibland, däremellan är filmen ganska förutsägbar och inte alltför läskig. Trots det hoppade vår recensent högt när hon kom ut från biografen och en kastvind tog tag i henne, en sådan vind som orsakat död och ödeläggelse i hela filmen.
Vår recensent Catarina Berggrén ger filmen godkänt men inte mer, alltså 2 P4-antenner. Filmen hade premiär i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla den 11 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista