Arn tempelriddaren

Arn tempelriddaren - tisdagens DVD-tips

Nu kommer Arn ut på DVD, och filmen var tisdagens DVD-tips i Cappuccino.

Arn – Tempelriddaren” är första delen av ett gigantiskt projekt kring Jan Guillous romanhjälte Arn som sjösattes på juldagen. Under 2008 kommer ytterligare en film och sen ska alltihop visas som TV-serie. Det utspelas för drygt 800 år sen, i ett Sverige utan stark centralmakt, då religionen spelade en total roll, överallt och i allas liv – och för den som kan sin geografi reser sig historien ur backen: Visingsö, Vättern, Skaraslätten.

Jan Guillous trilogi om Arn har sålts i 2,2 miljoner exemplar, hittills får man väl säga, och har satt igång en västgötsk turistindustri av enorma mått – och båda dessa företeelser torde fått ökad skjuts under hjulen i och med filmen. Den har blivit något så ovanligt som en lyckad historisk kostymfilm med vackert foto, häftig action och svensk skådespelarelit som gör 1100-talets figurer och händelser hyfsat trovärdiga.

Cappuccinos recensent Pia Gadds ger filmen tre väldigt starka P4-antenner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".