Medverkande i filmen "Get smart"

Filmpremiär: "Get smart"

Filmen är menad att vara en uppdatering av 1960-talets amerikanska tv-serie som skapades av Mel Brooks och Buck Henry. Nu i regi av Peter Segal.

Huvudpersonen Maxwell Smart – spelad av Steve Carell – i den USA-baserade spionorganisationen Control är en så duktig analytiker att han aldrig blir befordrad till agent på fälten, han behövs på kontoret. Men vid ett inbrott avslöjas alla agenters namn – utom Smarts och Agent 99 – Anne Hathaway – och därför blir det deras jobb att bekämpa brottssyndikatet Kaos. Hon med erfarenhet, smarthet och ett vackert ansikte, han med sin analytiska förmåga men ack utan någon erfarenhet alls. Det går fel på många sätt till en början.

Filmen lever inte alls upp till Brooks och Henrys tidigare produktioner men filmen är småputtrig och har diverse klassiska replikskiften en del politisk satir och viss humor. Passar bra att se en regnig dag när man inte har något annat för sig. Godkänd men inte mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista