Marcus Birro

Marcus Birro om sorgen och längtan efter barn

En halv miljon människor är ofrivilligt barnlösa i Sverige. Många kämpar i det tysta med återkommande missfall, ägglossningsstickor och IVF-försök. En som vet allt om hur det är att längta efter barn är Marcus Birro-författare, poet och populär programledare för Karlavagnen i P4.
Marcus och hans sambo Jonna har fått två barn och ett tredje är på väg. Men, de två första barnen förlorade paret då barnen föddes för tidigt. Först pojken Dante som föddes i vecka 23 och sen hans lillasyster som föddes i vecka 17. Efter detta skrev Marcus boken ”Svarta Vykort” som är en väldigt naken och ärlig bok om hur det är att drabbas av sorg och att längta. Nu väntar paret alltså sitt tredje barn, och har kommit halvvägs in i graviditeten. I Cappuccino berättade Marcus om sorgen efter barnen som inte fick uppleva livet, och oron under den nuvarande graviditeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista