Ur filmen "Vicky Cristina Barcelona"

Filmpremiär- Vicky Cristina Barcelona

Vicky och Cristina, två unga amerikanska tjejer, åker till Barcelona för en härlig semester. Vicky (Rebecca Hall) är tillbakadragen till sin natur och ska gifta sig i slutet av sommaren. Cristina (Scarlett Johansson) är hennes raka motsats, öppensinnad, äventyrslysten och sexuellt nyfiken. De träffar en attraktiv och kontaktsökande konstnär och senare även hans vackra, men komplett galna ex-fru. Mötet är början på ett romantiskt äventyr som antingen kan uppfattas som dråpligt eller upprörande, helt beroende på dina egna erfarenheter. Precis lika vackert och romantiskt som New York framställdes i ”Manhattan”, får vi nu uppleva Barcelona.
Tempot är stundtals oerhört högt och det duger inte att tänka på något annat i salongen när man ser ”Vicky Cristina Barcelona”. Vår recensent Johan Karlsson är frikostig i betyget, och ger den fyra poäng av fem möjliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista