Förkylningstider.

Tisdagen 21 oktober

I förkylningstider sökte vi efter dina huskurer vid en förkylning. Vad gör man när näsan börjar att rinna eller när det börjar killa i halsen. Och dessa tips var det som vi fick:

Nils Hellström i Ljungskile gav oss tipset att koka riktigt hett te och sedan ta i ett par skedar honung. Sätt dig sedan i en het bastu för att driva ur svettningarna.
Anna-Lisa i Vänersborg tyckte att Kan-yang fungerade bra för henne. Något som hon trodde kunde vara ett hjälpmedel för andra.
Monika Eklöf i Stenungssund kokar alltid en kopp hett te vid början av en förkylning. Därefter river hon i vitlök, ingefära, pressar i citron och en sked honung. Ska drickas varmt och ett par gånger för bästa effekt.
Jan Schill i Trollhättan ville också han dela med sig av tips. Han nyttjar alltid en kopp te med en sked honung i, samt en skvätt citron, whiskey och en blå halstablett. Detta dricks sedan varmt.
Bengt Martinsson i Vänersborg äter alltid en halv grapefrukt om dagen. Och vid minsta känning av en förkylning tar han eshinafors som håller förkylningar borta.
Sten-Åke Waltin fick som liten följande serverat av sin mor vid förkylning: en skiva mörkt bröd, margarin, skivad gul lök, skivad kall potatis och därtill ett stort glas filmjölk.
Åse mejlade in och delgav att hon brukar ta naturläkemedlet Esberitox. Och det hjälper henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".