Torsdag den 15 januari

Är du en person som dagdrömmer, och i så fall om vad?

Det var vårt diskussionsämne i dagens program. Lyssnare hörde av sig och berättade om drömmar om friska barnbarn, att få se Svansjön och att få se sin dotter bli frisk från anorexian som har förföljt familjen under 15 års tid...

Då jag är en person som har svårt att dagdrömma, och som är glad för varje dag som mina nära mår bra, så önskar jag att jag kunde dagdrömma! Men jag är en alldeles för stor realist för att drömma...

Visst vore det härligt att drömma sig bort till ett varmt land där jag och min man kunde ligga bredvid poolen, och barnen förnöjsamt ligga i. Men genast kommer nästa tanke; vad dyrt det skulle bli! Och tänk om barnen blir sjuka när vi är iväg etc etc. Nej, jag trivs nog bättre i verkligheten, och försöker göra det bästa av situationen här och nu.

Tur att jag skriver just nu, och inte pratar i radio, då jag är helt bedövad i ena sidan av munnen. Tandläkaren gjorde dock ett gott jobb med att återställa det som gick av min avbitna tand, och inte blev jag ruinerad heller! Jippie, jag kan äta kola igen.

Dagens fundering: Varför kan jag inte dagdrömma? 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".