Att vara eller inte vara?

Fredag den 16 januari

Vi var väl medvetna om det. Visste till och med att det skulle  ske... har faktiskt bara väntat på det, och i dag hände det! 

Vi skulle få reaktioner på det faktum att vi har valt att prata om vin i radion varannan fredag! 

Varannan vecka har vi med Marie Larsson i Cappuccino Nöje. Hon har i uppgift att prata om hur vi bäst kan få fram bästa möjliga smaker av det vi äter och dricker, och att ge oss tips på goda viner.

Men det är ju inte helt enkelt att prata om alkohol i radion utan att det retar någon. Efter sändningen ringde en lyssnare som ansåg att vi inte tänker på vilka konsekvenser alkoholen kan föra med sig...

Det är klart att det finns väldigt många tragiska familjehistorier där alkoholen har haft en förödande effekt, men den största delen av vår befolkning klarar ju faktiskt av att ta ett glas vin eller två till helgen utan att få alkoholproblem- och gör ju faktiskt det också... 

Att vi har valt att ge vintips utesluter givetvis inte att vi tar upp alkoholproblematiken i ett annat program. För Cappuccino är just det breda programmet där vi tar upp allt från sorg till att njuta av ett glas vin till helgen.

Vi kan dra paraleller till när vi bad er lyssnare att ringa in fars dag-hälsningar. Då ringde en lyssnare in och tyckte vi var oförskämda som inte tänkte på alla de barn som inte har en pappa... Svårt givetvis, men ska vi väga varje val av ämne på guldvåg så blir det oerhört tråkig radio.
Vad tycker du som läser eller som lyssnade? Framför gärna dina åsikter. Gör det i kommentarsfältet, eller maila till cap.vast@sr.se

I kväll ska i alla fall jag ta ett glas rött vin till maten. Skål!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".