Tisdag den 20 januari

Snacka om att jag är priviligerad!

Jag har verkligen haft tur som fått världens roligaste jobb. Tänk dig själv att få möta spännande människor varje dag, och dessutom få ställa precis vilka frågor du vill till dom!
Den tanken slår mig nästan dagligen.

I grunden är jag förskollärare och arbetade som det i tio år, men efter ett tag började jag känna mer och mer att jag ville testa något annat... Har egentligen haft en dröm sedan jag var ung om att bli journalist, men tyckte väl att det var enklare att läsa till föskollärare då när jag var 18 år.

Förskollärare är ett mycket viktigt yrke, och jag är oerhört glad att jag har den erfarenheten i botten, men det är verkligen nu jag har hittat hem. Och det känns verkligen priviligerat att ha ett jobb som man brinner för, som det känns roligt att gå till, och där dagarna bara flyger fram. Tanken slår mig lite extra då det faktiskt är många som i finanskrisens spår, blir av med sina jobb...

Idag tänkte jag lite extra på det då jag pratade med Örjan Johansson som ska till Mongoliet för att kartlägga snöleoparden!

Han berättade att han bor i ett tältläger mitt ute i ingenstans i -15 grader och endast ett fåtal människor som sällskap- allt för att försöka förstå sig på hur leoparderna lever. Fascinerande.

Dagens fundering: Vilken tur jag har som har så spännande jobb!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".