Torsdag den 22 januari

Hur lurar man sin hjärna att tänka positivt?

Jag tror inte jag är ensam om att tycka att det är fasligt tråkigt när det är mörkt, slaskigt och grått ute... Januari är dessutom en tuff månad ekonomiskt då julens fröjder dröjer sig kvar. Men i går kom jag och Lillian på ett sätt att göra både oss och er lyssnare lite gladare. Vi börjar sändningen med att ge er lite positiva nyheter!För visst blir man deppig av att bara höra om krig, finanskris och elände i nyheterna.

Sedan gäller det väl också att få perspektiv på saker och ting. Jag HATAR verkligen vintern, men har bestämt mig för att gå ut och möta vädret istället för att sitta inne och gnälla. Och visst hjälper det! När jag väl kommer ut så är det ganska okej (om jag har på mig rätt kläder).

Risken finns nog att jag låter lite klämkäck idag, men det handlar om att hitta strategier för att ta sig igenom vintern utan att deppa ihop totalt.

Dagens fundering: Går det att lura sin hjärna att tänka positivt?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".