1 av 2
Marie Lindberg 2007
2 av 2
Marie Lindberg och Ola Salo

Tisdag den 3 februari

Tänk att det har gått två år sedan Marie Lindberg var med i Melodifestivalen. I dag var hon med i Cappuccino och mindes tillbaka.

När det stod klart att en tjej från Munkedal skulle vara med i melodifestivalen, så fick jag i uppdrag att åka och besöka henne. Jag minns hur jag möttes av en söt och mycket trevlig tjej som berättade hur otroligt det kändes att hon om några månader skulle få vara med i sveriges största musiktävling.

När det sedan var dags för Melodifestivalen att dra igång i Göteborg, så var jag även där och följde Maries uppladdning. Hela tiden var hon stencool, trots att hpn skulle tävla med storheter som The Ark.

Så var det då dags för Marie att gå upp på den gigantiska scenen men sin svarta gitarr och sina rosalila kläder.

Det var helt knäpptyst i Scandinavium, och jag fattade inte hur människan vågade sätta sig mitt på scene och börja sjunga med sin spröda röst. Alla håren resten sig på kroppen, och jag blev i det ögonblicket helt säker på att Marie skulle ta sig vidare till final.

Och visst blev det så. Marie och The Ark gick vidare till finalen i Stockholm, och jag fortsatte självklart att följa askungesagan.

Marie var alltid schysst och lät mig, från hemmaradion, få de intervjuer jag önskade. Jag följde med henne till TV4 där hon var med i Nyhetsmorgon, jag var med henne när hon uppträdde ute på Drottninggatan i Stockholm, och jag var med den kvällen när hon gjorde nästa bedrift- att sätta sig på en ännu större scen i Globen. Även denna gång med en självklarhet som fick mig att tappa andan.

Jag minns att hennes man Jan sa ”det måste fattas en gen i hennes kropp, hon är ju inte nervös för fem öre!”

Det var riktigt kul att följa Marie då, och kul att träffa henne idag och prata gamla minnen;)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista