De nya skorna Foto: Cecilia Läckberg Blom

Lördag den 21 mars

Antisovmorgon och vårskor

Mina barn är 18, 15 och 7 år gamla. För några år sedan hade jag gjort vad som helst för att få sova ut på helgerna. Men nu är det jag som vaknar först- 06:20. Barnen sover, och jag trampar runt lite rastlöst och undrar varför ingen vaknar och håller mig sällskap. Med undantag av 7-åringen, så är jag dessutom den som somnar först på kvällarna. Soffan är mitt andra hem...

I går var det riktig vår ute. Jag minns när jag var liten, och fick köpa nya vårskor. Minns helst ett par röda lejonskor som jag var överlycklig över att få. Tänk att få springa ut och leka burken, spela brännboll, eller hoppa twist i dom nya fina skorna. I går fick jag en deja vúkänsla när det var dags för dottern att få nya skor. Vi åkte till skoaffären, och hon föll handlöst för ett par vita skor med röda blommor och glänsande stenar på (sånt fanns inte på mn tid!) Hon tog på sig skorna direkt, och när vi kom hem så var dom LITE smutsiga. Hon gick in på toan och fejade lite, och ut kom hon med ett par rena skor. Sedan hämtade hon en tidning som hon ställde dom nya fina skorna på. Lilla hjärtat, minns precis den känslan.

Som om jag inte har fått nog av Melodifestivalen, så har jag idag lovat dottern att åka till ett köpcentrum nära mig och se på BWO och E.M.D som är där för att uppträda. Dottern ÄLSKAR Martin i BWO, och som den förstående förälderna jag är, så åker vi ut och trängs;) Fixade en autograf av Martin till henne, och den har hon sparat ömt.

Vad gör ni i helgen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".