Diva eller rädd för migrän? Foto: SR Radio Väst Lolo Tode Palm

2 april "Jag lever"

Om någon nu mot förmodan undrar... Denna veckan har gått i sjukdomens tecken... igen... Därav den totala tystnaden på bloggen.

En hel del har hunnit hända sedan sist. Bland annat har ju våren kommit med stormsteg in i vårt kyliga land. Jag blir lika förundrad varje år över hur fort det går. Helt plöstligt ser man en citronfjäril. Helt plötsligt tar man fram grillen och helt plötsligt kommer migränen...

För sju år sedan var jag höggravid med min dotter Alva. Det var då jag fick mitt första anfall. Det var en halvtimme kvar till nyhetssändningen, och jag satt som bäst och förberdde mig. Helt plötsligt så blixtrade det till framför ögonen, och jag såg knappt vad som stod på skärmen. Jag blev livrädd, och trodde att jag höll på att få hjärnblödning eller panikångest. Precis när jag skulle läsa nyheterna fick jag synen tillbaka, men då kom huvudvärken. När jag berättade detta för min pappa, så sa han att han hade likadant, och så också min farfar- auramigrän. Efter det så SKA jag ha solglasögon på mig när vårljuset kommer, för det är just det starka ljuset som gör att jag får migrän.

Detta lär jag mig aldrig, så i går gick jag ut och njöt av det fina vädret. Tittade rakt upp i solen för att rikigt njuta, och då...ja vad tror du hände? Jo, jag fick såklart migrän. Då är det bara att ta en tablett, lägga sig i ett mörkt rum och vänta en halvtimme tills synen kommer tillbaka.

Nu är jag livrädd att jag ska få det igen, så idag sitter jag till och med med solglasögon på mig inne, då husfasaden mitt emot blänker rakt in på min arbetsplats.

Men, men detta är ju också ett vårtecken;)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".