9 april "Norrmän, norrmän, norrmän"

Efter sändningen var det dags att åka till ett köpcentrum nära mig och storhandla inför påsken, men oj oj oj säger jag bara... Var jag än titta, och var jag än såg, så var det norrmän.

”Det är väl inget, då ska du se hur det se hur det är i  Strömstad! sa min vän i norr...Norrmännen har ju ledigt i dag, och med tanke på hur billigt det är för norrmännen att handla i Sverige, så förstår jag att dom vill komma hit, men det tog tid att handla...

I dag hade vi besök av en präst. Vad vi än tror på, så är det ju faktiskt pga Jesus som vi firar påsk. Jag tycker det är jätteintressant att prata med troende människor om deras tro. Jag är nästan avundsjuk på de som tror, för det verkar vara så skönt att ha ngn att  vila sig emot... Men jag är alldeles för beroende av bevis för att kunna tro. Hur gör man?

Men att Jesus har gått på jorden, det  tror jag med all säkerhet. Han måste ha varit en oerhört speciell person. 2009 år efter hans födelse så pratar man fortfarande om denna man från Nasareth. Jag ska läsa Jonas Gardells bok ”Om Jesus”. Under 12 år har Gardell forskat i frågan. Undrar hur Jesus hade blivit bemött om han hade gått på jorden idag?

Vad har du för tankar om Jesus?