mmm...Cappuccino...Foto: Karin Malmhav / SCANPIX

21 april "Får jag lov att presentera fru Cappuccino"

Visst är det härligt när människor brinner för något, och att det lyser om den människan!

Den känslan fick jag idag när vi intervjuade Fredrik Färg från Lysekil. Han har fått den stora äran att ställa ut sina egendesignade möbler på milanomässan. Enligt kunniga så är den mässan h u r stor som helst. Så det är inget litet steg herr Färg från Lysekil har tagit. När vi pratade med honom så riktigt det bubblade om honoml Han var så stolt och tyckte att det var oerhört kul att få vara med på mässan.
- Det riktigt pirrar i kroppen sa han;)

En annan sak jag tänkte på när jag pratade med honom var hur passande hans namn är! Jag menar, han heter Färg och håller på med design- kan det bli bättre? Det finns andra som också har skaffat jobb efter sitt namn, eller namn efter sitt jobb? Jag tänker på vår meterolog Lisa Frost- grymt kul att hitta frost när man jobbar med väder haha. Eller Robert Tennsiberg på radiosoprten, också ett väldigt passande namn.

Själv heter jag Läckberg... Läckan har jag alltid blivit kallad, inte lika kul. Vad skulle jag då heta om jag skulle ha ett passande namn? Cecilia Mikrofon? Cecilia Prat? Cecilia Babbel? Eller varför inte Cecilia Cappuccino. Ja, jag tror jag väljer det sistnämnda namnet- väldigt internationellt också:)

Vet du fler som har passande namn för sitt yrke? Kommentera gärna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".