Vårruset 2008 Foto: SR Radio Väst

7 maj"Att rusa eller inte rusa"

I kväll är det dags för Vårruset i Vänersborg, och det får mig att minnas tillbaka ett år i tiden.

Hösten 2007 drog jag igång ett träningsprojekt i Cappuccino. Jag och ett antal lyssnare skulle gå från att vara soffpotatisar till att börja träna. Vi tog hjälp av vår coach Elisabet Palmér. Vårt slutmål var just att springa Vårruset i Vänserborg. Fyra tappra själar tog sig så långt att vi orkade ta oss runt 5 km- snacka om att vi var nöjda.

Så i år fick jag frågan om jag ville springa igen? Nej tack. För det var faktiskt inte kul! Jag är mäkta stolt att jag tog mig runt, men hur kul är det att trängas med tusentals andra tanter? Hur jag än gjorde, så tog jag mig knappt fram. Jag fick knö, springa omvägar för att överhuvudtaget komma framåt bland andra svettiga tanter... Visst var det kul att komma i mål, men jag taggades inte alls av att springa, utan blev bara förbannad. Nej, tacka vet jag att springa för mig själv ute i en tyst natur utan en enda tant i närheten, endast ackompanjerad av mina egna andetag och musiken som dunkar i min MP:3.

Men just nu springer jag inte alls...Har kommit in i en riktig svacka efter min semester. MÅSTE komma igång igen, då jag erkänner att jag mår väldigt bra av att springa-( trodde ALDRIG att jag skulle uttrycka dessa ord:) Några tips på hur man hittar motivationen igen!

Kämpa på alla som ska springa Vårruset i kväll. Jag tycker att ni är jätteduktiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista