Chatta med Stina Ståhl

Moderator:Välkomna! Nu är Stina Ståhl på plats och svarar på era frågor till kl. 10.30.
Tips för småbar:Vi har medvetet gett varandra mycket egen tid. Vi ihar helt enkelt delat upp flera av veckans dagar mellan oss då vi varannan dag har ansvaret för läggningen och den andra kan träna eller göra annat. Vi delar även upp helgen i att en går upp med barnen och låter den andra sova tills frukosten är serverad. Det har varit några tuffa år men vi har verkligen tagit oss igenom detta och kan nu NJUTA av barnen och varandra. Lycka till till alla kämpande småbarnsföräldrar.
Stina Ståhl:Hej Tack för att du berättar om hur ni lyckats få ihop ett fungerande familjeliv! Att vara medveten om att det här behöver vi ta ett gemensamt ansvar för, prata om det och hitta sina lösningar. Pröva - och ändra om det inte blir tillräckligt bra. Att få balans mellan par- och egen tid. Härligt att ni kan njuta i er familj! Hälsn. Stina
Moderator:Nu återstår det 5 minuter av chatten med Stina Ståhl.
M:Hej där! Kan inte en skilsmässa också leda till att båda parter får möjlighet att utvecklas och kanske finna en partner som "passar" bättre? Kanske har man utvecklaats från varandra.
Stina Ståhl:Hej En skilsmässa kan naturligtvis leda till att livet blir bättre. Det är en väg som behöver mycket och gott samarbete mellan föräldrarna, ger sämre ekonomi, sorg mm. I bonusfamiljer behövs stor tolerans, mer tålamod, mer planering, mer tid, mycket humor och stor acceptans. Livet blir mer komplicerat.- och förhoppningsvis bättre. En stor utmaning är att ta sig igenom svårigheter med sin partner - ett sätt att utvecklas tillsammans. Och ibland är det klokare att skiljas. Hälsn. Stina
Moderator:Nu är chatten slut! Tack säger vi till Stina och till era frågor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".