Recension av skräckfilmer

Under hösten har vi överösts av skräckfilmer där vampyrer varit ett vanligt inslag, exempelvis ”New Moon” som vi recenserade i förra veckan. I spåren på den har vi låtit Jessika Gedin se ett stort antal skräckisar och plocka ut några som hon har synpunkter på.

BETYG:

Pans Labyrint (som släpptes på dvd den 1 juli i år) och den andra favoriten Djävulens ryggrad (från 2006) får 5 P4-antenner, högsta betyg! Båda med spanska regissörer.

4 P4-antenner går till den kommande sorgethrillern Hierro också den spansk, om en mamma vars lille son försvinner ombord på en stor färja med bilar och passagerare på väg från ön Hierro.

3 P4-antenner till den enda biofilmen, Paranormal Activity (om övernaturliga fenomen i ett hus dit ett ungt par flyttar och som hade biopremiär den 11 november) och till Last house on the left – ”Sista huset på vänster sida” (som släpptes på dvd den 21 oktober).

­– 2 P4-antenner till My Bloody Valentine som får godkänt men inte mer (släpptes på dvd den 21 oktober).

– Till slut The Caretaker (kom på dvd den 7 oktober) som bara får en P4-antenn vilket är detsamma som underkänt! ”Pratig film på porrfilmsnivå” tyckte Jessika Gedin.