Premiären av Avatar

Fyra i betyg för filmen Avatar

Fredag den 18 december har filmen Avatar premiär i Sverige.
James Cameron är tillbaka med ett actionpackat äventyr i en spektakulär ny värld med en motvillig hjälte som tvingas ta strid för vad han egentligen tror på. Den desillusionerade marinsoldaten Jake Sully – Sam Worthington – skickas till planeten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla.

Allteftersom Jake lär känna Pandora och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.

James Cameron står bakom filmer som ”Titanic”, ”Terminator” och ”Aliens”. I rollerna ser vi Sam Worthington – ”Terminator Salvation”–, Zoe Saldana –”Star Trek” – och Sigourney Weaver. 

Filmen ”Avatar” nominerade häromdagen nominerades till inte mindre än tre Golden Globe-priser i kategorierna Bästa film, Bästa regi och Bästa Originalsång.

Vår recensent Catarina Berggrén har sett filmen och ger den  4 P4-antenner för härlig fantasi, sång och skönhet, men minus för gammal dammig krigshistorik – om än med miljö- och fredsvinklingar.

”Avatar” har biopremiär i Grebbestad, Lysekil, Strömstad, Trollhättan, Uddevalla och  Vänersborg,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista