Tisdagen den 23 februari

Det kom ett mail"Sluta tjata om melodifestivalen det är inte många av oss lyssnare som är intresserade av det spektaklet. Det blir så tjatigt när ni tragglar detta som en röd tråd var dag. Så när festivaltjatet börjar stänger vi av radion eller tar in P1,för att slippa höra trams om Stockholmskändisar o så kallade artister. Ni kan bättre än så här det vet jag som tidigare trogen lyssnare".

Smaken är som baken; vissa tycker det är för mycket melodifestival i radio, vissa tycker det är för lite. Vissa tycker det är för mycket sport, andra för lite osv. Självklart har alla rätt till sin åsikt, och att höra av sig. Men jag vill förklara hur vi tänker när vi väljer vissa ämnen.

Vi tycker att det är befogat att bevaka melodifestivalen, då ungefär 3,3 miljoner svenskar ser programmet varje vecka. Vi följer de som är från vårat område som tex. Jessica Andersson, Marie Lindberg, Agnes och E.M.D. För att inte riskera att bli tjatiga i SR Radio Väst, så har vi valt att Cappuccino håller i melodifestivalbevakningen. Visst kan det bli tjatigt om man inte är intresserad, men då en tredjedel av befolkningen bänkar sig framför TV:n varje lördag i sex veckor för att följa detta evenemang, så tycker vi det är försvarbart att bevaka det. Detta innebär självklart inte att vi inte tar upp andra ämnen.

Vad tycker ni?