Lär dig mysa på myskurs

Myskurserna har landat i Sverige. Ett sätt för folk att lära sig gosa under kontrollerade former, och stärka sin integritet.

Idén med myskurser kommer från amerikanernas så kallade "Cuddle party" - ett forum där vuxna lär sig att utforska kärleksfull beröring och kommunikation utan att det sexualiseras.

Tanken är att skapar en säker plats att prata om och undersöka behov som vuxna har när det gäller kärlek, intimitet.

Med andra ord, gosa!

-En myskurs är ett koncept där människor träffas och övar på beröring inom tydliga ramar och lär sig att sätta gränser, det är viktigt. Man sitter i en ring och berör varandra, och lär sig säga ja och nej, säger Mia Garthner.

I höstas var hon för första gången med och arrangerade en myskurs i Göteborg. En hel helg där man fick mysa ihop med andra.

Intresset var stort och fler kurser är på gång, under ledning av instruktör.

Oskar Palmfeldt är utbildad inom kommunikation och förändring av mänskligt beteende och håller i de gruppsamtal där man efteråt pratar om vad som hänt under själva mysstunden.

-Vi har tagit det ett steg längre. Vi vill ha en bra diskussion efter ett cuddle party, säger Oskar Palmfeldt.

Sanna Johansson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista