Arkivbild SCANPIX

Recension av filmen Klara

I fredags den 26 mars hade barn- och ungdomsfilmen Klara biopremiär. Filmen baseras på böckerna om Klara som är skrivna av Pia Hagmar från Dalsland.
Vår recensent Catarina Berggrén har sett filmen.


Klara utspelar sig på en liten ort dit Klara ( filmdebuterande 14-åriga Rebecca Plymholt) flyttar tillsammans med sin mamma (Regina Lundh) efter föräldrarnas skilsmässa.

Pappan vill inte alls att dottern ska rida (Kjell Bergqvist) För att komma in i gänget anmäler sig Klara till en galopptävling, trots att hon aldrig suttit på en häst.  Räddningen blir grannpojken Jonte (15-årige Joel Lützow).  Han är duktig ryttare precis som de retsamma tjejerna i stallet.

En berättelse om de stapplande stegen ut ur barndomen och om den första pirrande förälskelsen. Fantasifullt och trovärdigt på samma gång, bra klippt och regisserat och hästarna är så vackert filmade! Bara solnedgången på slutet är lite för mycket. 

Filmen ”Klara” får 4 stycken sprittande P4-antenner av vår recensent Catarina Berggrén.  

”Klara” hade biopremiär fredag den 26 mars i Trollhättan och Vänersborg,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".