Måndagen den 17 maj

Jag har märkt en tendens. Facebook delar Sverige i två delar. De som är för, och det som är emot.

Jag har just nu 404 vänner på Facebook. Dom flesta känner jag, och några har jag för att underlätta kontakten i jobbet. "Hur hinner du?" "Du vet väl att Facebook har rättighet till alla dina bilder?" "Äh, umgås med dina vänner på riktigt istället". Ja, kommentarerna är många, och då främst av dom som inte är med i Facebook, och som inte ens vet vad det är...

För mig har Facebook öppnat en helt ny värld. Jag har numera kontakt med släktingar på Island, USA och Libanon som jag aldrig hade haft kontakt med annars. Jag har flyttat en del, och gått i många olika skolor, och tack vare Facebook har jag nu fått kontakt med gamla vänner, vissa har jag inte ens sett på 30 år! Det är så himla kul att höra vad som har hänt med alla, och hur deras liv blev.

Framför allt är det ett oerhört bra arbetsredskap. Jag kan skicka ut en efterlysning efter någon som är drabbad av askmolnet tex, och vips så fick vi kontakt med en man från Bohuslän som var strandsatt i Tokyo. Dessutom kan jag ha en bra kommunikation med lyssnarna på Cappuccinos egen sida. En närmare kontakt som jag inte hade innan vi hade Facebook.

Och hur får man tid? Ja, istället för att tex spela golf, titta på TV eller städa, så sätter jag mig då och då och skriver på Facebook. Jag väljer själv när jag går in, och svarar själv på meddelanden när jag har tid. Mig passar det bra mycket bättre än att sitta i telefon hela kvällarna och försöka hålla kontakt med gamla vänner.