1 av 6
2 av 6
Som radiojournalist måste man vara ganska teknikintresserad. En liten kabel som saknas kan ställa till stora svårigheter. Ibland blir de väldigt misstänksamma i säkerhetskontroller på flygplatser och ber mig ta upp varenda liten sak. Foto: Nikolas Kominis
3 av 6
Katja Magnusson. Foto: Nikolas Kominis
4 av 6
Utanför Postbank i centrala Aten samlas anställda med megafoner och plakat. Popi Niotaki är en av de yngre anställda på banken och nu är hon rädd för att förlora jobbet. Hon står framför en skylt med texten ”Inte till salu”. Foto: Nikolas Kominis.
5 av 6
De anställda på Postbank tågar mot Syntagmatorget, centrum för protesterna i Grekland. Ofta samlas tiotusentals här för att skrika ut sin ilska mot politikernas beslut och mot EU. Den här dagen är det en förhållandevis lugn demonstration, men jag är ändå förberedd på att snabbt lämna torget. Jag har alltid en sjal i väskan som skyddar mot tårgas. Foto: Nikolas Kominis
6 av 6
På nästan alla resor har jag med mig min satellitsändare för att kunna sända direkt till Radiohuset i Stockholm. För att få bra ljud behöver jag hitta en högt belägen plats, så ofta letar jag efter hotellrum på högsta våningen med balkonger åt söder. Foto: Nikolas Kominis.

Katja Magnusson, Aten

Namn: Katja Maria Magnusson
Bevakningsområde: Från Ungern till Turkiet
Titel: Sydosteuropakorrespondent
Utbildning: Journalisthögskolan, magisterexamen i arabiska och Mellanösternstudier
Ålder: 37 år

"Jag pratar arabiska och engelska, men i de flesta av länderna jag bevakar skulle jag inte klara mig utan en tolk. Tolkarna Judith i Ungern, Maria i Grekland, Tanja i Serbien och Bisera i Kroatien har många gånger hjälpt mig med mer än att bara tolka. De har koll på allt från det hetaste samtalsämnet just nu, till det bästa kaffet i stan. Eftersom jag reser mellan så många länder försöker jag kontakt med dem ofta så att jag inte missar viktiga saker. Varje dag klockan 9.20 pratar jag också med arbetsledarna hemma i Stockholm för att lägga upp dagens planering."
 
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".