1 av 6
2 av 6
Jens Möller är den av SR:s utrikeskorrespondenter som intervjuar mest på svenska. Officiella språk i Belgien är franska och nederländska, men man kommer långt med engelska, enligt Jens. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
3 av 6
Utanför ministerrådet står idag ett gäng Greenpeace-aktivister iklädda fantasifulla fiskdräkter för att väcka uppmärksamhet kring sina åsikter om fiskeförhandlingarna. Ingen vet hur många de är, men mellan 20-30 000 lobbyister jobbar mot EU-maskineriet, vilket förstås märks i Brysselkorrespondentens jobb. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
4 av 6
– Jag blir mer och mer fascinerad över hur EU kan vara så extremt byråkratiskt och samtidigt så enormt effektivt. Det är totalt frustrerande och totalt fantastiskt på samma gång, säger Jens Möller innan han försvinner i väg med sin rullväska i regnet på Place du Luxembourg mot Kroatien, blivande EU-land nummer 28. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
5 av 6
Den röda filten blir räddningen i brist på bra akustik. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
6 av 6
Liv-och döddramatiken finns sällan här. Tyskarna är vansinniga på fransmännen, men de slår inte ihjäl varandra. Jag måste försöka hitta någon slags dramaturgi i det som sker här. Men jag har alltid gillat att förklara krångliga saker på ett hyfsat begripligt sätt så på det sättet kan man väl säga att det här jobbet kan passa mig ganska bra. För det handlar ofta om extremt komplexa frågor och man har bara på sig en och en halv minut. Eller 1.44 om de är snälla. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Jens Möller, Bryssel

Bevakningsområde: EU:s institutioner samt Beneluxländerna

Titel: Brysselkorrespondent

Utbildning: Journalisthögskolan, universitetsutbildning i musikvetenskap

Född: 1972
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista