1 av 5
In the middle of nowhere, vid Caleta Sara längs kusten i Argentina så hittade Maja och Mattias en hel pingvinkoloni på tusentals roliga pingviner.
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Glassiga glaciärer

Lördag 18 augusti

Timo Räisinen delar med sig av restips och matkonster, och i dessa surströmmingstider och hästätar-trakter kollar vi in märkliga matvanor runt planeten, bland annat hundkött i Korea och rått valkött på Grönland.

Det blir tangokurs i Argentina och så får vi följa med två engelsmän på den bästa shoppingen i London. Strax utanför London avslutades precis världens största scoutläger, och Sara som var där berättar vad det egentligen innbär att vara scout.

I Tanzania kan alla nynna på låten som spelas flitigast i landets radioapparater just nu, ikväll även i den svenska etern i sista delen av korreuppdraget där vi kollat in hitlistorna över världen.

Vi får också besök av Mattias Lagerkvist och Maja Öström som nyligen kom hem efter ett halvårs rundresa i Sydamerika där det blev mycket djur och natur, bland annat pingvinkolonier och glaciärvandringar.

Kolla in några av bilderna i Mattias och Majas fotoalbum från deras trip i Sur de America:

Mattias vid havet vid Sancta Catarina i Brasilien.

Glaciär i glaciärparken ”Parque National de los glaciares” i Argentina.

En väderbiten Maja i glaciärparken.

En väderbiten Mattias i glaciärparken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".